dimecres, 16 de desembre del 2020

Aprendre jugant: representacions amb playmobils

 
A l'institut de Flix els jocs i les joguines sovint s'empren com a recursos didàctics. En aquesta ocasió els playmobil han servit per a representar el procés de construcció dels grans megàlits de l'Edat dels Metalls. En primer lloc s'han mostrat imatges d'aquests megàlits:
  • MENHIRS: grans pedres clavades verticalment a terra. Possiblement assenyalaven llocs on es retia culte al Sol. A les imatges veiem els de Carnac -Bretanya-.
  • DÒLMENS: formats per grans pedres verticals clavades a terra i cobertes de grans lloses horitzontalment. Eren sepulcres col·lectius. A Catalunya destaca del de Vallgorguina. A les imatges veiem el de la Roche des Fees (França). 
  • CROMLECS: eren amplis recintes circulars formats per l'agrupació de molts menhirs. Possiblement eren santuaris. A Catalunya no se'n troben. On n'hi ha moltíssims és a la Bretanya i, en particular destaca el de Stonehenge (Sud d'Anglaterra)
Com es construïen?

  
I aquí teniu els vídeos de les representacions d'aquestes grans construccions fetes per l'alumnat de 1r d'ESO de l'institut, en una activitat compartida entre les matèries d'anglès i d'història:
https://youtu.be/imtYMuZbepc  
 https://youtu.be/NLKa00Aq6os  
https://youtu.be/94VN9t7FyTs  
 Trobareu més informació en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada