dimarts, 28 d’abril del 2020

Activitats i jocs per al confinament (43): El brumerot

Aquesta joguina l'he anomenada "el brumerot" perquè a la joguina he volgut representar aquest insecte. En tot cas el podem anomenar d'altres maneres, depenent del dibuix de l'animal que hi posem, com ara un coala que us mostro al final.
Per començar farem l'animaló que volem que bellugui. Com us he dit primer us proposo fer un brumerot, per això necessitem un tap de suro i un filferro.
Travessem el tap amb el filferro i a cada extrem i fem com una mena d'anella.
A un plàstic dibuixem la forma d'unes ales i les retallem.
Tot seguit les muntem damunt del tap de suro. Podem utilitzar cola, xinxetes... I podem acabar de decorar-la com vulguem -jo li he afegit una mena d'antenes amb una goma elàstica-.
Un cop tenim fet el nostre "bitxet" ara hem de fer el mecanisme de moviment. Hem de fer un arc!!!. En primer lloc agafem una canya prima amb un parell o tres de nusos i l'esberlem. Un dels dos trossos el seguim rebaixant una mica pels costats d manera que quedi una tira flexible.
Com deia l'objectiu és fer una mena d'arc però en comptes de cordill hi posarem un filferro o, millor, un filferro d'espiral -jo he aprofitat el d'una llibreta-.
Aquest espiral l'estirem força, que quasi arribi a estar recte.
Tot seguit fem un forat petit a cada extrem de la canya. Per aquí hi ha de passar el filferro.
 

Unim un extrem de l'espiral a la canya i abans d'unir l'altre extrem hi passem el nostre burinot, i ja tenim la joguina!
Hi ha altres maneres de fer-ho, per exemple enganxant un dibuix d'un animaló a un tubet. 
En un foli o cartolina dibuixem l'animalet que volem que es passegi per l'espiral. Us poso alguns exemples:
Tot seguit agafem un filferro i li donem la forma que apareix a la fotografia:
Agafem el dibuix que haguem escollit i l'enganxem al tubet, i aquest el passem pel filferro.
Ara sols hauríem de tornar a agafar l'arc i en comptes de passar el brumerot -com hem fet abans- ara hi passaríem el nostre coala!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada