divendres, 10 d’abril del 2020

Activitats i jocs per al confinament (25): Trompitxols de tota mena


La natura és una font inspiradora de creativitat. Fixeu-vos en les atractives formes d'aquests mol·luscs... no us recorden els trompitxols? De fet, m'he permès fer una rebelluga de dits -trompitxol- amb el darrer mol·lusc de la imatge superior. I és que tot gira!!!!
Aquí us mostro diferents maneres de fer una rebelluga de dits -la groga és comercial però la resta fetes manualment-:
Ja veieu que les podem fer amb nous, macarulles, taps de suro, xapes de refresc... En la majoria de casos sols cal travessar amb un escuradents l'element escollit i ja teniu el vostre trompitxol. 
Tot seguit us mostro com fer-ne a partir d'una aglà. De fet segons com trobareu l'aglà amb el seu barretet i no caldrà que hi feu res més, ja podreu fer-lo rodar directament. 
 
Però si no el trobeu amb el barret és tan fàcil com tallar l'aglà per la meitat i introduir-hi un escuradents -per tal que giri millor cal que partiu l'escuradents per la meitat, aproximadament-.
Amb aquest tipus de trompitxol podeu jugar a veure qui el manté més estona ballant, o bé podeu fer-vos un circuit -damunt d'un cartró, per exemple- i conduir-la per damunt. 
I encara us proposo que us feu un "dau" de números o de colors. És ben senzill. Cal dibuixar un petit hexàgon i cadascun dels sis costats el pinteu d'un color diferent. Tot seguit feu un petit foradet al centre i ja el podeu posar damunt del vostre trompitxol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada