dimecres, 1 de novembre del 2017

Festival de jocs tradicionals a Palma de Mallorca

En el transcurs de la trobada europea de l'associació europea de Jocs i Esports tradicionals (JUGAJE - AEJST) celebrada el cap de setmana 28 i 29 d'octubre a Palma de Mallorca, vam tenir ocasió de jugar a diversos jocs dels diferents membres de l'associació europea en el marc incomparable de Ses Voltes i Parc de la Mar, a peu de la fantàstica catedral de Palma de Mallorca. 
Tot seguit podeu veure un recull d'imatges d'alguns dels jocs presents. Des de la Ribera de l'Ebre l'associació cultural Lo Llaüt va portar el joc de tauler Assetjats:


I també l'adaptació del joc de la trisella que també va tenir molt d'èxit arribant a jugar-hi, algunes parelles, amb moneda real -com ha de ser-!
Junt amb els nostres jocs es van poder veure exhibicions i jocs ben diversos procedents d'arreu d'Europa com ara:
el joc de la bolla de Menorca
 les birles d'Aragó
 el caça fardatxo d'Itàlia
 les quilles de Maillet
pilota a mà

 exhibició de capoeira
també vam poder jugar amb els jocs dansats de Miqui Giménez 
 
 o la curiosa tirada de fona balear!

Per a nosaltres va prendre màxim protagonisme aquest darrer joc, el de la fona balear, que vam poder veure en dos versions, tir amb pilotes de tennis -la qual cosa pot evitar molt i molt qualsevol tipus de dany-, i la competició tirant pedres. 
 



Tot seguit us mostrem un parell de vídeos del tir de fona amb pilotes de tennis que es van realitzar a tocar de la catedral:





I d'altra banda vam poder gaudir d'una competició de fona balear amb pedres al camp de futbol de Sóller. I quines pedres!!!!!
Fixeu-vos que cada club porta el seu logo distintiu, i en alguns casos empren el mot fona i en altres bassetja
El lloc on es va realitzar, el camp de futbol de Sóller, va ser ideal per a la competició donat que no suposava cap risc per als espectadors.


Als vídeos podeu veure alguns moments de la competició.





Felicitem a l'organització del Festival de jocs i molt particularment a Pep Ribas, President de la Federació Balear de Tir amb Fona per la magnífica organització del Festival.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada