dimecres, 1 de març del 2017

Vetaina al Japó (14): Koyasan

La muntanya Koya o Koyasan és el centre més important del budisme shingon del Japó. Es troba al centre d'una gran península al sud d'Osaka i, per tant, aquesta ciutat pot ser el lloc adequat per a desplaçar-s'hi, però cal pensar en un viatge llarguet on s'haurà de combinar tren, autocar i tren cremallera -aquest darrer per a pujar fins dalt del poble en un trajecte empinat que travessa un dens bosc.
A Koyasan difícilment trobarem jocs i joguines. És, com s'ha dit, una muntanya sagrada i tan creients com viatgers si hi van és o bé per motius de fe o per buscar o trobar una suposada espiritualitat o, si més no, la tranquil·litat que ofereix un lloc enigmàtic com aquest, ple de temples i santuaris que s'alcen aquí i allà dins d'una zona densament boscosa.
Si no es vol fer una travessa per l'extensa muntanya visitant i allotjant-se en diferents temples queda l'opció de quedar-se i visitar els santuaris que hi ha al poble, assistir a alguna cerimònia religiosa de matinada, fer tallers d'escriptura o de gastronomia japonesa... i, sobretot, passejar pel més gran cementiri de Japó, conegut amb el nom d'Okunion.
Al mig del bosc i arreu s'aixequen incomptables tombes de pedra. A vegades senzilles làpides verticals on no hi queden rastres de grafits, d'altres grandiosos mausoleus que poden recordar menhirs o dòlmens, de tant en tant algun torii de fusta o pedra que dóna pas a tombes engolides per la molsa que creix ufana davall del fresc i humit bosc... el què no deixa indiferent i dóna un toc de color al paratge verd i ombrívol són les gorres o els pitets de llana o de roba amb els quals s'han abillat petites escultures de nens. I és que aquesta és la manera com, en aquest cementiri i en molts d'altres del Japó, es recorda als infants morts prematurament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada