divendres, 25 de novembre del 2016

Jocs al Pirineu... a la tardor

Església romànica de Surp
El Pirineu lleidatà presenta, sempre, un paisatge fantàstic però la tardor és especialment encisadora, deixant catifes de fulles ocres i vermelles per camins i senderes, i decorant els boscos amb mil tonalitats diferents.

 Carrer encatifat de fulles a Altron

Els espais de joc es multipliquen: rierols, ponts, carrers i places de pobles de pessebre sense trànsit, boscs, prats... Qualsevol lloc pot ser escenari de jocs improvisats o d’altres que podem haver previst.
Tot seguit us presento un parell de jocs ideals per a practicar en qualsevol prat. 
El mölkky. Es tracta d’un joc de la família de les birles, originari de Finlàndia, que en els darrers anys ha entrat en força en els mercats dels països del sud d’Europa i ja comença a ser fàcil de veure’l practicar en càmpings, zones d’esbarjo... 
Es juga amb 12 “birles” numerades que inicialment es planten totes juntes i que, a mesura que es va desenvolupant el joc, es van separant degut a l’acció d’una altra birla més gran que es llança contra aquestes. 

El kubb també és un joc de llançament originari d’Escandinàvia. En aquest cas es tracta de fer punteria i intentar tombar 5 “torres” contràries per, un cop fet això, acabar tombant la peça central o rei.
  Jugant al kubb a Àreu
Ambdós jocs totalment ideals per a practicar en família!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada