dimarts, 12 de març del 2013

El petit Príncep, exposició al Museu de Figueres


 
El museu del Joguet de Figueres presenta una exposició sobre El petit Princep entre el 20 de març i el 16 de juny.
 
“Totes les persones grans han començat essent nens.
Però n’hi ha poques que se’n recordin.”
Antoine de Saint Exupéry

70 anys de la primera edició d’aquest conte. El maig de 1942, l’editorial Reynald & Hitchcock, encarregà a Antoine de Saint Exupéry un conte breu acompanyat de dibuixos
originals. L’octubre d’aquell mateix any, l’autor el lliurava incloent tots els detalls de disseny i compaginació. Per desig exprés de Saint Exupéry, les il·lustracions, fetes també per ell, prenien una gran rellevància i es convertien en un conjunt inseparable del text.
Finalment, el 6 d’abril de 1943 es publicà a Nova York El Petit Príncep amb les il·lustracions originals. Poc més d’un any després, Antoine de Saint Exupéry desapareixia pilotant un avió en plena intervenció de la Segona Guerra Mundial.
Aquesta història, que parla de l’amistat i ens presenta la personal cosmovisió del seu petit protagonista, va convertir-se ràpidament en un èxit mundial.
Setanta anys després, El Petit Príncep continua essent un referent de la literatura. S’ha publicat en les més diverses llengües i dialectes com el crioll, el zulu, el tahitià, el búlgar, l’àrab, el guaraní, l’extremeny o el bolonyès (fins a 238 llengües i dialectes) de les que
en aquesta exposició en podem veure una mostra de 130, gràcies a la col·laboració de l’Associació “El Petit Príncep” de Catalunya.
També es pot visionar “El petit príncep” en llenguatge de signes català pel Grup de Teatre d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada