divendres, 9 de novembre del 2012

Dia Internacional de la Rebelluga


 
Avui l’Institut de Flix s’ha sumat a la iniciativa endegada per altres centres docents d’arreu del món per a celebrar la vuitena edició de la Diada internacional de la Rebelluga (baralluga, baldufa, baralluca, peón, trompo, toupie...)
Aquesta és una iniciativa simpàtica nascuda des de diferents col·lectius vinculats als àmbits de l'educació, el lleure i l'activitat física que pretén, entre d'altres:


  • Promoure una iniciativa dirigida a la recuperació de les pràctiques lúdiques tradicionals, en aquest cas concret del joc amb la rebelluga.
  • Fomentar la pràctica diària dels jocs tradicionals en diferents espais educatius reglats però també en espais de formació no reglada i, en definitiva, en els espais urbans compartits (places).
  • Potenciar que els jocs tradicionals, i en particular el joc de la rebelluga esdevinguin un recurs per a relacionar-se amb la comunitat.
  • Implicar els diferents organismes oficials i l’administració en la promoció i difusió del patrimoni lúdic.
 
Des de l'institut de Flix hem dut a terme diverses activitats relacionades amb aquesta celebració. En primer lloc els alumnes de 1r i 2n d’ESO han manufacturat les seves pròpies rebellugues. Han estat d’allò més originals i creatius, fent-ne de tota mena: de fusta, de cartró, de plàstic, de paper, de metall, de llauna, amb elements de la natura com ara nous, castanyes, pinyes...
 

D’altra banda, hem fet una exposició amb aquestes barallugues a la biblioteca del centre i l’alumnat i el professorat ha pogut mostrar les seves habilitats amb la joguina.
 

I encara hem comptat amb la col·laboració del company Albert Bonet (4t ESO) que, amb la seva facilitat innata per als grafits, ens ha dibuixat una preciosa rebelluga a les escales del pati del centre que ens permetrà recordar tot l’any aquesta curiosa i divertida diada.
Trobareu més informació del Dia Internacional de la Rebelluga en aquest enllaç, així com als blocs dels alumnes de 1r i 2n d’ESO de l’institut de Flix:
http://bpubill.blogspot.com.es/2012/11/construccio-de-barallugues.html

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada