dilluns, 13 de febrer del 2012

Els jocs tradicionals al programa Maiors

El passat 10 de febrer el Canal TE va interessar-se pels jocs tradicionals dins del programa Maiors. Durant tres quarts d'hora la tertúlia va girar al voltant de la riquesa del patrimoni lúdic de les Terres de l'Ebre, i sobre les iniciatives en l'àmbits educatiu i el paper que desenvolupen les entitats i associacions culturals. Al llarg de l'entrevista es va parlar del Tradijoc, del congrés de Jocs en la Història que es farà els dies 18 i 19 de maig a Móra la Nova, publicacions de jocs, i iniciatives de recuperació dels jocs.


A l'entrevista hi van participar la Mar Panisello, regidora de cultura de l'Ajuntament d'Amposta que va parlar sobretot del la festa del Mercat a la Plaça d'Amposta; l'Elena Espuny, historiadora i tècnica de Patrimoni Etnològic de l'Institut Ramon Muntaner; i Biel Pubill, professor d'educació física de l'institut de Flix.

5 comentaris:

  1. Anònim20/2/12

    un dels primers jocs ,que amb cuatre anys jugabem al pati de les monjes a flix.i deia axi:sant joan de les canadelles,que mane nostre senyor,quantes fulles te un arbre,quatrecentes i un cano.per quin cami pasarem? per les punxes....hay quem punxo...hay quem punxo....hay quem punxo

    ResponElimina
  2. Anònim20/2/12

    un altre deia;CASCAROCA, CASCABELL,PEGA UNA CULADA I VESTEN AL PORTELL.(AMAGAS)

    ResponElimina
  3. Anònim20/2/12

    I AQUEST:CUNILLETS AL CAU, QUE TOTS I SIGAU,CUNILLETS A LA VOLTA,QUE LA LLEBRE ESTA SOLTA.ESTEU BEN AMAGADETS?....SIIIII...

    ResponElimina
  4. Anònim20/2/12

    PESIG PESIGANYA OLI DE LA GANYA, PESIC PESIGO,OLI DEL GANYO.GALLINETA PELADA QUE VAS PER LA TEULADA,QUE FAS NYIC NYIC, QUE FAS NYIC NYOC,UN HOME GROS ROSSEGA UN HOS,LA SEVA SENYORA NO MENJA TUNYINA NI COSA SALADA.....JOC DE NENS MOLT PETITS.

    ResponElimina
  5. Pim,pam ,lamasseta pique gramde colset ginollet...estisoretes o gavinet ????

    ResponElimina