divendres, 24 de febrer del 2012

Programa congrés Jocs en la història


Ja tenim el programa tancat del congrés Els jocs en la història que se celebrarà els dies 18 i 19 de maig a les poblacions de Móra la Nova i Ascó.
Malgrat la situació econòmica actual hem d’estar molt orgullosos d’haver preparat un congrés ambiciós que gràcies al suport i la suma de nombroses entitats, associacions i institucions del territori permetrà tractar Els jocs en la història des de diversos àmbits i comptant amb la presència de persones molt preparades en cadascun d’ells.


A més el congrés s’ha dissenyat pensant en la localitat, Móra la Nova, i pensant en el territori. És per això que hi trobem activitats que es duran a terme a la veïna població de Móra d’Ebre –serà la visita al Tradijoc, on es podrà veure l’organització que suposa un macro esdeveniment com és la trobada de jocs tradicionals de tots els alumnes de 1r d’ESO de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta-.


Part del congrés es realitzarà, també, a Ascó, on a banda de diverses comunicacions es visitarà la població seguint un itinerari lúdic que ha creat l’associació cultural Lo Llaüt i que permetrà als assistents conèixer el patrimoni arquitectònic i històric d’Ascó a partir dels jocs que practicaven els moriscs.


En aquesta mateixa població es gaudirà de dos importants activitats més com són l’exposició Joguines trencades, de la col·lecció de l’artista Miquel Angel Juan; i del concert amb instruments de joguina de l’Orchestra Fireluche.

Aquesta voluntat de dissenyar un programa ampli i variat ha donat lloc a preveure un seguit de tallers oberts a tota la població i on es podran construir joguines, practicar esports i jocs tradicionals, o conèixer-ne d’altres.


A més trobarem diverses exposicions i pòsters al pavelló firal de Móra la Nova i un mercat de joguines tradicionals que els mateixos artesans posaran a la venda al recinte firal.
Tot és doncs previst per al congrés de Jocs en la història. Ara sols faltes tu! Per saber-ne més i inscriure’t sols cal que vagis a aquest enllaç.

1 comentari:

  1. No ens ho perdrem, és més, aprofitarem aquest post per fer-ne promoció.

    ResponElimina