diumenge, 5 de setembre del 2010

ÈXIT DE GELATIJOCS!

La primera edició de Gelatijocs ha esdevingut un veritable èxit en tots els sentits. Ahir al vespre, des de les 22:00 i fins a la 1:30 de la matinada es van aplegar més de 150 persones de totes les edats a la plaça del Casal Municipal d'Ascó per gaudir, d'una manera desenfedada i simpàtica, d'una vetllada de jocs que organitzava l'associació cultural Lo Llaüt.
Gelatijocs, com anunciàva fa uns dies en aquest mateix bloc, neix amb l'objectiu d'organitzar una activitat que en certa mesura doni per acabades les característiques nits a la fresca que particularitzen els estius asconencs tot organitzant una nit de jocs a l'aire lliure, a la fresca.
La idea -d'aquí el nom- va associada als gelats, i és que una nit xafogosa en aquests indrets no es pot entendre si no va acompanyada d'un gelat per a refrescar-se. És així doncs que a totes les persones, grans i petits, que es van aplegar a la plaça i van participar en algun dels jocs proposats se'ls va obsequiar amb un gelat!
Val a dir que entre jocs i gelat ens van acompanyar, també, els amics de la Xaranga Penya la Riberenya, que va amenitzar la festa.
Els jocs que vam presentar van ser:
  • de llançament: la catxapera, la trisella, els hoyetes o planta de l'església, el palet sur planche, el palet à boîte, el dobbers i una variant de l'sjoelbaek
  • de colpejar: un circuit de xapes, el teix anglès, el carrom
  • d'habilitat: l'aberint vertical
  • de taulell: l'alquerc i l'awale
Aquests jocs us els anirem presentant en els propers dies tot explicant mínimament les seves regles. Mentre, quedeu-vos amb aquestes imatges que il·lustren el que va ser una vetllada de jocs que des de l'organització valorem com a molt i molt positiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada