divendres, 16 d’abril del 2010

Curs: Jocs tradicionals a l'escola (II)

A la segona sessió del curs, celebrada el dissabte 10 d'abril, es van presentar diferents models de maleta de jocs tradicionals, i es va fer un taller de construcció de petites joguines i elements de joc tradicional.
En aquest taller vam construir trompitxols i brunyidors amb taps de refresc, caça boles amb bobines de fil, helicòpters i hèlices de paper, indiaques i io-ios amb botons, patacons, pilotes amb càmara de pneumàtic, inofensives pistoles d'agulles d'estendre roba, thaumatrops i un parell de petits instruments musicals: un nu-nut i una castanyeta.
Aquest tipus de maletes o caixes de jocs tradicionals són una eina molt útil pels docents i alhora esdevenen un recurs molt motivador per als alumnes que veuen com, a partir de petits objectes, es poden fer nombrosos jocs. És per això que cal incidir que cadascú s'ha de fer la seva maleta de jocs tradicionals, ha de conèixer quins elements de jocs hi té i què en pot fer.
Amb aquesta idea, cal que cadascú la vagi ampliant dia a dia. Tot seguit llistem un seguit de petits objectes que caldria que hi hagués, sempre, en una petita maleta d'aquest tipus: agulles, una baldufa, boles, un cordill d'un metre i mig (+/-), una goma elàstica d'uns 3 m, un guix, 5 o 6 pedretes petites arrodonides, 3 rolls o randelles o tacons de sabata, 5 o 6 xapes de refresc o de sucs, 4 tabes o ossets de xai.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada