dilluns, 8 de març del 2021

Les joguines com a eina de transmissió de rols de gènere al MHC

 

Avui 8 de març, Dia de la Dona, cal una reflexió sobre els estereotips que la societat ha marcat, i marca, en relació les joguines i la transmissió de rols de gènere. El Museu d'Història de Catalunya té present aquest fet i mostra un parell de vitrines i una exposició virtual on es reflexiona sobre aquesta realitat.

 

El Museu d’Història de Catalunya presenta una petita part d’una col·lecció formada per un gran nombre de jocs i joguines procedents de la població de Perafita (Osona) i Roda de Ter (Osona), que han estat cedits pels seus propietaris, Ramona Vila Vall (Can Xelí) i Josep Castellà Suriñach (Cal Paleta). Actualment des de l’Àrea de Registre i Museografia del Museu s’està portant a terme l’inventari i la catalogació d’aquesta col·lecció de joguines (més de 200 peces) per poder-la presentar al públic i posar-la a l’abast de les persones investigadores.

La cultura infantil ha anat generant al llarg dels segles un patrimoni propi, que comprèn tot allò que fa referència al món educatiu i lúdic. Del conjunt d’elements que integren aquesta cultura infantil destaca el seu patrimoni material, del qual són una part molt important les joguines. Les joguines són consubstancials amb els infants de tots els temps, entretenen i diverteixen i es fan estimar. I eduquen (per bé i per mal) en el sentit que transporten el món dels adults al dels infants.

Trobareu tot el text i més informació a MHCAT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada