dilluns, 18 de gener de 2021

Jocs de tauler de Mesopotàmia i l'antic Egipte

L'alumnat de 1r d'ESO de l'institut de Flix està duent a terme, aquests dies, una exposició d'alguns dels jocs de tauler més antics que es coneixen: el joc Reial d'Ur (Mesopotàmia), el Senet, el mehen o la serp i els 58 forats o la palmera (Egipte).
Es tracta d'una activitat que han dut a terme durant aquestes passades vacances. L'alumnat, individualment o per parelles, havia de cercar informació sobre algun dels jocs esmentats i n'havien d'escollir un per a construir-lo. Per a fer més fàcil la recerca i donar exemples del projecte se'ls facilitava un enllaç on apareix important documentació iconogràfica sobre cadascun dels jocs.
 Donat que aquests jocs són molt antics i no es coneixen exactament les normes, també se'ls demanava que havien de proposar una forma de jugar, per això els jocs havien de presentar-se amb el full de les normes i amb una presentació acurada.
Els resultats han estat espectaculars:
En primer lloc cada alumne presentava el seu joc de tauler als companys/es de l'aula, tot indicant els materials amb els quals l'havia construït i les normes del joc.
 
En una segona fase el què han fet ha estat jugar amb cadascuna dels jocs i valorar-ne les característiques, tot opinant si les normes s'adequaven al joc i proposant, fins i tot, noves variacions per a fer els jocs més interessants.
Finalment han fet l'exposició amb els jocs de tauler elaborats per tot l'alumnat.
Podeu veure tot el procés i més imatges en aquest enllaç de l'institut de Flix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada