dijous, 10 de gener del 2019

La baldufa de Joan de Pepe

Vinebre és d'aquells petits poblets que diries que aviat estan vistos, però enganya. A banda del ric patrimoni històric i natural que té al terme, com ara el jaciment ibèric de Sant Miquel amb l'agradable entorn de l'ermita, ha tingut cura d'arreglar, conservar i donar a conèixer el seu patrimoni arquitectònic com és la casa natal del pare fundador de les Teresianes, Sant Enric d'Ossó, i l'esplèndida casa pairal de Ca Don Joan. 
Aquest edifici, que s'està rehabilitant poc a poc, és una petita joia que cal visitar. Actualment hi trobareu una exposició, que per molts s semblarà curiosa, d'objectes i creacions estrambòtiques i imaginatives del malaurat amic Joan de Pepe qui fou, entre d'altres, barber i cisteller de Vinebre.
Ell fou qui m'ensenyà a fer la seva peça "estrella", el tabalet -el què la majoria coneix amb el nom de zing-zing o sonall-. Entre les peces exposades hi he trobat aquesta magnífica rebelluga, baralluga o baldufa, com vulgueu, que m'hauria agradat fer rodar davant d'ell. 
Joan, siguis on siguis, gràcies per aquests objectes que ens vas deixar i per la teva amistat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada