diumenge, 21 de gener del 2018

Corrides de cavalls, rucs i matxos a Ascó


Ahir diumenge van tenir lloc les esperades corrides de cavalls, rucs i matxos al carrer Clots. Aquestes corrides formen part del corpus festiu del programa de Sant Antoni d'Ascó i, junt amb altres activitats tradicionals van donar peu a que fossin declarades, aquestes festes, com a Festes d'Interèns Patrimonial.


Les corrides de cavalls, rucs i matxos al carrer Clots es van recuperar l'any 2000, quan els majorals d'aleshores van tenir la brillant idea de recuperar una part del traçat clàssic de les corrides, el d'aquest carrer dels Clots. Però per això calia transformar el sòl de l'esmentat carrer i, sense pensar-ho dos cops van proposar d'omplir el carrer d'un pam de terra de les Illes -partida del terme característic per la terra molt arenosa-. Fou tal l'èxit i la felicitació generalitzada de la població que des d'aleshores, cada any, el darrer dia de la Festa de Sant Antoni, els més de 150 m de carrer Clots s'omplen d'un pam de terra per tal que els animals puguin córrer sense problemes.

I així ha estat com un any més les corrides s'han dut a terme sense cap incidència corrent els animals costa amunt entre cridòria i aplaudiment dels espectadors.
 Els majorals d'enguany, Miquel Àngel Ribes i Jordi Martínez fent una corrida de matxos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada