dissabte, 6 de maig del 2017

La Maison du Jouet Rustique

Aquesta graciosa nina "escaladora" ens dóna la benvinguda en arribar a la Maison du Jouet Rustique de Pujols (França). La "maison" -museu, taller o centre d'interpretació- de la joguina rústica -natural o vegetal, com vulgueu- es troba al bell mig del petit i acollidor centre històric de Pujols, un poblet que conserva tot l'encant de les viles medievals a tocar de Villeneuve-sur-Lot.
Però la sort la tenim en entrar doncs ens ve a rebre en Daniel Descomps, entranyable mestre jubilat impulsor d'aquest museu de somni per aquells qui ens agraden les joguines i, en particular, les de facturació artesanal. 
Daniel és una persona molt afable i propera, de seguida li agafes confiança i gaudeixes cada segon escoltant les seves explicacions i comentaris de com ha fet una joguina, com ha pensat l'altra, què hi ha darrera de cadascuna de les seves creacions... perquè ell és sincer i molt honest amb aquestes joguines que l'envolten, i especifica quines són d'arrel tradicional i aquelles altres que han sortit de la consulta de llibres i, encara, aquelles altres que ha inventat ell mateix.
Així anem repassant una a una pràcticament totes les joguines que té exposades a l'habitació de la planta baixa de la maison, un espai reduït, realment ben petit, però en el qual hi podries passar tot un dia tocant, jugant, fent sonar, apreciant cadascun dels detalls amb què estan decorades les joguines o analitzant els mecanismes que fan possible el moviment de moltes d'elles.    
I si a més tens la sort de poder escoltar les explicacions del Daniel pensaràs que fer del joc un somni viu és possible!   



La Maison du Jouet Rustique est une expérience amusante à ne pas manquer. Daniel Descomps, avec sa collection de jouets de la nature, présente un monde créatif fantastique et imaginatif.

Merci pour vos explications, votre énergie et votre enthousiasme, Daniel!
Trobareu més informació sobre Daniel Descomps en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada