dissabte, 1 d’octubre del 2016

Baixada en piragües d'Ascó fins a Móra la Nova

 
Acabem d'arribar d'una nova baixada en piragua des d'Ascó fins a Móra la Nova.
Després de l'aturada de l'any passat enguany el Club Nàutic d'Ascó ha tornat a organitzar aquesta bonica excursió per l'Ebre.
Sortida des d'Ascó passant per davant de Lo Roget i el poble que s'enfila muntanya amunt cap al castell.
Vista de l'illa de la Capelleta del Carme, al lloc conegut com a Mal Pas, on es conserva, afonada, l'antiga barca de pas de la població.
El petit turó a tocar de l'ermita de Sant Miquel de Vinebre, on hi trobem les restes d'un assentament ibèric, sembla donar-nos la benvinguda abans d'entrar al Pas de l'Ase.


Entrem en un dels trams més bonics del descens. Estem a la porta del Pas de l’Ase amb la gran paret de roca, a la dreta, al capdamunt de la qual hi ha el poblat ibèric d'Els Mugrons.




Al llarg del recorregut el riu ens ofereix bonics racons, en particular tots aquells que passen a tocar de petites illes o galatxos, amb passos estrets i plens de vegetació. És aquí on sembla que passis per un altre riu. 



Enfilant la llarga recta que condueix a Garcia. Al fons s'eleva la Serra de Perles amb la Punta de l'Aguila

Si mirem enrere veiem com el riu travessa pel mig de la Serra de Perles a l'esquerra de la imatge i la dels Morers o Serra del Tormo a la dreta.
Arribada a l'embarcador de Garcia. Aquí hi trobem en Jordi, vell amic de Garcia que, de forma voluntària omple el seu temps fent de barquer.

Aigües avall hem d'anar en compte en passar per davall del pont del ferrocarril. Un descuit pot suposar xocar contra els pilars i la caiguda a l’aigua és segura!

Per fi arribem a la gran illa del galatxo de Subarrec uns centenars de metres aigües amunt de Móra d'Ebre. Aquest espai és, sens dubte, el més feréstec de tot el trajecte, passant per un estret ramal de l'Ebre que transcorre entre vegetació abundant i que, per qui hagi tingut la sort d'haver estat, creurà per uns instants trobar-se en ple Amazones!



I finalment arribem a Móra la Nova, al marge esquerra de l'Ebre. Davant, a l'altre costat, és Móra d'Ebre la que ens observa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada