dimarts, 9 d’agost del 2016

L'asconencs Sònia Franquet guanya un nou Diploma Olímpic!



L’èxit i el reconeixement de l’equip olímpic espanyol als Jocs de Rio 2016 segueixen passant exclusivament per mans catalanes. Després que Joaquim Purito Rodríguez obrís la veda dissabte amb el ciclisme de carretera i Mireia Belmonte ampliés la seva llegenda amb un bronze, Sonia Franquet va aconseguir ahir un nou diploma. Amb el medaller aturat durant aquestes primeres jornades, lligat gairebé de forma exclusiva a la fortuna de la nedadora badalonina, l’esportista d’Ascó va ser sisena (116,5 punts) en la modalitat femenina de pistola d’aire de 10 metres del tir olímpic.

“Estic satisfeta, és un bon resultat, però és cert que m’he quedat amb les ganes d’haver aguantat més i haver optat a les medalles”, confessava un cop es va fer oficial l’or de la xinesa Mengxue Zhang, la plata de Vitalina Batsaraixkina i el bronze d’Anna Korakaki. Franquet, que havia superat la primera ronda amb la vuitena millor puntuació (384 punts), es va posar líder en la primera de les nou tandes de la finalíssima, amb una puntuació de 30,2 en els tres primers tirs. Rendiment i concentració, tot en un.



Nervis a la final

L’exigència del seu esport l’obliga a haver de prescindir dels nervis, que la van aconsellar en el pitjor moment, a partir de la tercera sèrie, i la van deixar totalment aïllada, sense possibilitat de sentir el comentarista que marcava les pautes de l’acció. “He estat nerviosa durant tota la jornada. He trigat més del compte a disparar. El temps ideal entre preparació, fixar l’objectiu i prémer el gallet és com a màxim sis segons. Intentava controlar el disparador per fer foc i no podia, es movia, i al final el tret no era del tot bo”, va admetre la catalana, una dels quatre membres de la Policia Nacional que competeixen a la cita internacional del Brasil. El cos de seguretat ja acumula set diplomes i dues medalles, una d’or i una altra de plata, des de Barcelona 1992. Tot i la seva satisfacció aigualida, el guardó en paper de la tarragonina, de 36 anys, és el seu millor resultat en uns Jocs Olímpics en les seves tres participacions (vuitena a Pequín 2008 i vint-i-cinquena a Londres). Al seu palmarès llueixen les medalles de plata als Jocs Europeus de Bakú 2015 i a les Copes del Món de Rio de Janeiro 2008 i Munic 2016, i els bronzes de Bangkok 2007 i l’Europeu del 2007. L’atleta tornarà a tenir demà una nova oportunitat per estrenar el seu compte personal de metalls olímpics en la prova de pistola olímpica de 25 metres.

Informació estreta de DIARI ARA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada