dimarts, 15 de setembre del 2015

Festival Tocatì a Verona


 

Catalunya participarà com a país convidat al Festival Tocatì de Jocs al Carrer (tocati.it/), que se celebra a Verona del 18 al 20 de setembre. La Direcció General de Cultura Popular i Acció Culturals del Departament de Cultura ha coordinant la participació de Catalunya al festival, que enguany arriba a la 13a edició i que té com a objectius la descoberta, la promoció i la preservació dels jocs tradicionals, considerats com una part fonamental de la cultura popular.
 
 
El festival es duu a terme dins del centre històric de Verona, amb una gran oferta de jocs italians i del país convidat, que enguany és Catalunya. A l’entorn dels jocs al carrer, el festival promou altres manifestacions culturals com exposicions, conferències, tallers educatius, concerts de música, degustacions de productes locals i del convidat d’honor.
Catalunya participa al Festival Tocatì 2015 amb 13 jocs tradicionals catalans i una mostra de música i dansa, amb la Cobla Sant Jordi, Ralph Dumas, Factoria Mascaró, Grup Riu, Grup d’havaneres L’Espingari i el grup Els Ministrers del Sabre. També hi actuarà la colla castellera dels Xiquets d’Alcover per tal de presentar els castells com a mostra destacada de cultura popular declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.
Paral·lelament a la mostra de jocs, se celebraran diverses conferències a l’entorn del món lúdic i presentacions de bones pràctiques. Catalunya portarà a Verona, entre d’altres, les següents experiències: la Festa dels Súpers; el Festival Dau Barcelona; la Patum infantil i el joc com a patrimoni de la humanitat; l’Auca de Joan Amades; el joc tradicional i la integració de persones amb discapacitat psíquica; el joc a la història, i l’experiència “Tocant les pilotes” de la Big Band Basket Beat Barcelona.
 
 
L'Institut Ramon Muntaner participa en aquesta edició del festival Tocatì amb la conferència "Els jocs en la història", en què la directora de l'Institut Ramon Muntaner, M. Carme Jiménez, presentarà el programa "Els jocs en la història", en què, entre 2008 i 2012, l'IRMU va dur a terme una sèrie de jornades dedicades als jocs tradicionals.
El festival Tocatì de Jocs al Carrer està organitzat per l’Associazione Giochi Antichi (AGA) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Verona i està patrocinat pel Parlament Europeu, el Ministeri de Patrimoni i Cultura italià i la regió del Véneto. Des del 2006 han participat al festival, com a països convidats, entre altres, Espanya, Croàcia, Escòcia, Suïssa, Suècia, Congo, Iran, Taiwan, Brasil, Portugal, Grècia, Hongria i Mèxic.
 
 
L'àmbit de jocs del festival ha estat coordinat per Cia. de Jocs l'Anònima.
Podeu consultar el programa complet del festival en aquest enllaç.
Per a més informació: www.tocati.it

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada