dijous, 26 de març del 2015

Acaba de sortir el número 13 de Món Aualé!

El número 13 de Món aualé, revista divulgativa dels jocs mancala. Volum 4 número 1 (gener - març 2015)
 
 
 
En aquest número es pot veure:
  • Les imatges del tercer any de Món aualé.Agraïment a les persones que al llarg del tercer any de Món aualé han cedit les excel·lents obres fotogràfiques per ser publicades. 
  • Tauler Bawo tallat en un arbre viu. Havíeu vist mai un tauler mancala tallat en un arbre viu? Si la vostra resposta és que no, a partir d’ara ja podreu explicar que n’heu vist un. Es tracta d’un tauler de quatre files de vuit forats per fila per jugar al Bawo, a Malawi.
  • Tipus de peces de joc en els jocs mancala (II). Alguns exemples més de peces de joc que s’usen en els jocs mancala. En aquesta ocasió s'expliquen els diferents usos dels cauris al llarg de la història.
  • Pàgines centrals. Podeu veure una fotografia de Miqui Gimenez feta a Victoria Falls, Zimbabwe, l’any 2012 on dos homes juguen al Mulalalaba en un tauler de fusta de quatre files de sis forats. 
  • L’ Izgagan i  altres jocs del Sàhara i el Sahel. Com jugar a l’Izgagan (també conegut om Tihulelin Ti-n Äzgag) i a altres jocs mancala en països del Sàhara i el Sahel: Marroc, Algèria, Sàhara occidental, Mauritània,  Mali, Níger, Sudan, Egipte i Eritrea.
  • Glossari. Part 13. Algunes tàctiques o moviments d’obertura (en anglès opening gambits) de manera que els jugadors intenten sorprendre amb una disposició inesperada o nova.
  • El racó del col·leccionista (XIII). Es pot veure una targeta postal del 1911 de Sierra Leone on uns homes juguen al Warri. També es mostra una il·lustració de l’escriptor, artista i explorador nord-català Jacques Aragó (1790-1855) on dues dones juguen al Tchonka
Es pot llegir de forma gratuïta a:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada