dijous, 8 de gener del 2015

Vetaina visita Lisboa i San Silvestre de Guzmán


 

Vetaina ha viatjat de nou. Aquest cop ha fet camí a Lisboa, capital de Portugal, país veí que potser tenim una mica oblidat. Ciutat agradable, propera, simpàtica, de fàcil deambular i amb un centre històric que, malgrat li falti encara una bona neteja, mostra un gran encant.
Vetaina ha començat visitant la Torre de Belem –que enguany compleix 500 anys-, s’ha fotografiat davant el Monument dels Descobridors, i ha fet cap al impressionant Monestir dels Jerónimos –visita ineludible si feu cap a Lisboa!-.
Ha aprofitat per fer conèixer algunes joguines –brinquedos- típics de Portugal, com ara les joguines de fusta i de llautó.
 
 
De retorn ha volgut conèixer el paisatge de l’Algarve i, entrant per Huelva ha fet estada al petit poblet de San Silvestre de Guzmán. Del poble, immaculadament blanc i ben conservat, destaca l’església, coronada per un campanar de cadireta i on no hi poden faltar les cigonyes.
 
 
Però el què fa més agradable la població són els molins que l’envolten i que, des del seu mirador privilegiat, mostren l’aparent tranquil·litat d’aquest poble.
 
 
Si hi feu cap, asseieu-vos una estona a redós del “gegant del Quixot”, contempleu el costellam, repasseu la bellesa de les seves formes senzilles però encisadores, i relaxeu-vos contrastant la blancor de l’edifici amb el cel blavós i impol·lut de la contrada.


 
Prop hi ha la frontera natural amb Portugal, el riu Guadiana, i per carretera es pot fer una ràpida visita al poble fronterer de Sanlúcar de Guadiana. O si ho preferiu, podeu fer camí cap a l’interior, cap a la Sierra, gaudint al vostre pas d’un paisatge ple d’alzines, ermites i visitant poblets minúsculs com Almonaster, on us sorprendrà la seva mesquita coronant una petita muntanya.
Podeu veure tots els viatges de Vetaina en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada