divendres, 28 de febrer de 2014

Joc i història: construir fones i practicar amb elles.


Els alumnes de 2n d'ESO de l'Institut de Flix estan preparant la seva estada de crèdit de síntesi a Empúries, i ho estan fent de la mà dels jocs i les diversions. Aquests dies han estat aprenent a fer fones i practicant diferents jocs amb elles.
Recordem que els habitants que poblaven Catalunya fa més de 2.000 anys dominaven aquesta tècnica de caça i defensa molt important per a la seva supervivència i protecció, era la fona. A la Ribera d’Ebre eren coneguts els ilercavons per ser ben destres amb aquesta arma, havent estat enrolats en els exèrcits romans per les seves qualitats tant en llançament com en punteria.
Les fones han arribat avui en dia i encara són emprades en alguns països, en particular pels pastors, per a controlar els ramats i per foragitar bestioles salvatgines.
Un cop fetes, nosaltres hem fet tres jocs amb les fones. Hem jugat a veure qui llançava més lluny una pilota de tennis, hem fet punteria i, per fi, hem comprovat el difícil que resulta fer punteria a un cos en moviment!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada