dilluns, 17 de febrer del 2014

Conèixer la història a través dels jocs


Els alumnes de 2n d'ESO de l'institut Flix estan preparant el crèdit de síntesi que faran a l'abril a l'Escala. L'objectiu és conèixer com vivíem fa més de 2.000 anys, i ho fan a través del coneixement i la posada en pràctica dels jocs de l'època.
El crèdit és resultat d'un Projecte Compartit amb el Camp d'Aprenentatge d'Empúries a través del qual els nostres alumnes treballen, prèviament, diferents aspectes de la cultura romana i, durant l'estada a l'Escala, visiten i coneixen de primera mà com era una polis grega i una ciutat romana i, a més, esdevenen protagonistes en posar en pràctica, in situ, diferents jocs i habilitats pròpies del món lúdic dels romans, i ho fan en els mateixos escenaris que ho feien els nens i nenes d'aquell temps.
Una de les activitats prèvies que es proposa des del CdA d'Empúries és la visualització, per exemple, de com eren les grans cases -domus- de l'Imperi Romà. Podeu fer una passejada pel bloc on us fareu una idea molt aproximada de com podia haver estat les domus d’Empúries i podreu pensar com deurien jugar els nens i nenes, i els joves i adults dins la casa -l'autor d’aquestes recreacions virtuals és l'Eduardo Barragán-.
Ja podem imaginar com la domus invitava a jugar, tranquil·lament, als pidos o tabes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada