dimarts, 21 de gener del 2014

Corrides de cavalls, rucs i matxos a Ascó


El divendres 17 i el diumenge 19 van tenir lloc a Ascó les tradicionals corrides de cavalls, rucs i matxos que s'inclouen des de temps remots dins la programació de la Festa en honor de Sant Antoni.

El divendres les curses es van fer al circuit de la Fontxinxella. Com a novetat d'aquesta edició cal dir que pràcticament la totalitat de la pista estava protegida per una tanca metàl·lica. Van ser unes carreres ràpides, sense incidències remarcables tret d'alguna caiguda, més o menys aparatosa, d'alguns genets dels rucs i matxos. Cal felicitar els nous majorals per la diligència en l'organització d'aquestes corrides.


El dissabte 18 també hi havia previst fer corrides al mateix circuit però no es van poder realitzar degut a la pluja. Per sort, però, el diumenge 19 sí que es van poder fer les carreres del carrer Clots -recordem que aquest circuit fou recuperat pels majorals del 2000, i des d'aleshores s'han repetit fins avui, tret de l'any passat que tampoc es van poder celebrar degut al mal temps-.



L'edició d'enguany també va tenir una novetat i és que al carrer, a banda de la terra, s'hi van col·locar les mateixes tanques que al circuit de la Fontxinxella, de tal manera que els espectadors van poder seguir les curses, a priori, sense cap risc. Aquesta solució evidentment evita perills però també treu una certa espontaneïtat per part d'alguns animals, particularment ruquets, que en edicions anteriors provocaven la hilaritat del públic quan s'introduïen per algun carrer secundari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada