dijous, 20 de juny del 2013

Queden pocs dies per a inscriure's a l'Escola de Jocs Tradicionals de Tarrega


 
ENDOLÇA’T L’ESTIU

IOCUS
ESCOLA D'ESTIU DE
JOCS TRADICIONALS

LLOC: Tàrrega - Anglesola
DATES: del 1 al 5 de Juliol 2013

Tàrrega acollirà de l’1 al 5 de juliol la segona edició de l'Escola d’Estiu de Jocs Tradicionals Iocus. Aquesta iniciativa, que també es durà a terme en altres poblacions com Anglesola i Verdú, és una acció de la Companyia de Jocs l’Anònima i està inclosa en el Campus de Cultura Popular del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El curs està adreçat a adults majors de 18 anys, estudiants universitaris, graus i cicles formatius; educadors de lleure, mestres, professorat d’ensenyament de règim especial, persones vinculades al món de l’esport, ludotecaris/es, professionals de l’àmbit social i persones interessades en el món del joc tradicional. Els seus responsables han triat Tàrrega i Anglesola per la riquesa en jocs tradicionals que alberga aquest territori. 

Som el que juguem: És el títol que dóna nom a l’escola d’enguany. Jugar i rebre allò  que ens ofereix el nostre territori, un ric patrimoni natural, cultural i lúdic.  

Descobrir els jocs tradicionals:
Seran 40 hores de classe –tot i que aquest any es pot optar per la modalitat d’assistència als matins o a les tardes i/o a tallers monogràfics-, en què els participants tindran l’oportunitat de descobrir jocs propers, jocs d’altres indrets dels Països Catalans i del món (pilota valenciana, fona balear i jocs d’awalé), jocs amb música, així com un ample repertori de jocs per a totes les edats aplicats a diverses situacions i espais.
L’Escola té com a objectiu establir xarxa entre les persones i entitats del territori. Per aquest motiu algunes activitats es realitzaran en diverses poblacions de l’Urgell: Taller d’Enric Orobitg a Verdú, Bones pràctiques al taller de Tombs Creatius a Bellpuig, Joguines Verdes i Bòlit a Anglesola, recerca i jocs al voltant de l’oli i el vi a Sant Martí de Maldà...
També a Tàrrega està prevista una matinal de jocs adreçada als nens i nenes dels Casals d’Estiu i dues activitats lúdiques gratuïtes i obertes al públic en general: un vespre de Jocs de Tauler al pati de l’Ateneu, el dimecres dia 3, i balls i danses tradicionals a la plaça de Sant Antoni el vespre del dijous dia 4.
Malgrat l’atractiu programa d’activitats i que l’escola està reconeguda pel Departament d’Ensenyament, i a més les hores realitzades serveixen per a l’obtenció del títol de monitor en algunes escoles de formació, l’organització veu que l’actual crisi econòmica i social es fa notar i les inscripcions arriben amb comptagotes. Des d’aquestes línies els agradaria engrescar a la participació a l’escola i així poder portar a terme el projecte IOCUS pensat per mantenir l’escola per un període mínim de tres anys a la comarca de l’Urgell.

Més informació de l’Escola d’Estiu de Jocs Tradicionals

http://www.jocsanonima.wordpress.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada