dijous, 27 de juny del 2013

Món aualé, revista número 6

Acaba d'aparèixer el número 6 de Món aualé (abril-juny 2013), sota la dirección de Jordi Climent. Entre altres coses hi podeu trobar: 
  • Aprendre a jugar al Pallankuzhi. Hi ha molts jocs de taula jugats a l'Índia, especialment a Tamil Nadu. La majoria d'aquests jocs es juguen com a passatemps. Idescobrireu que el pallankuzhies juga en moltes llars del sud de l’Índia i al nord de Sri Lanka. Actualment es juga també durant festivitats especials.
  • Un article: Jocs mancala a Egipte a principis del segle XX que us parla de que en aquella època era habitual veure a diferents homes asseguts en bancs de fusta a l’entrada dels cafès àrabs com jugaven a diferents jocs mancala.
  • Us mostrem uns gravats dels usos i costums de l’illa de Timor de principis del segle XIX on es poden veure unes dones que juguen al joc Tshonka.
  • Es pot descobrir la simbologia akan en els taulers mancala del poble ashanti de Ghana, a Àfrica occidental. Aquests símbols han crescut tant en popularitat que s’utilitzen per decorar més enllà de la roba. S’usen en l’arquitectura, mobles, metalls, ceràmica, teixits i en les talles de fusta.
  • I també trobar les seccions habituals del Racó del col·leccionista i la sisena part del Glossari, on us expliquem el significat de la sembra encadenada a “l’estil indi”, una manera de sembrar característica de molts jocs mancala del sud de l’Índia i Sri Lanka.
Podeu consultar-la en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada