dissabte, 27 d’octubre del 2012

Què t'hi jugues? Festival de jocs populars al Clot

 
Entitats i col·lectius vinculats al sector tornaran a oferir una gran diversitat de jocs al carrer. La trobada serà el 17 de novembre al Parc del Clot i a l'Orfeó Martinenc, amb motiu del “Què t'hi jugues?” Festival de Jocs Populars i Tradicionals.
Durant la Festa Major del Clot - Camp de l'Arpa el Parc del Clot tornarà a omplir-se de veïns i veïnes per gaudir al llarg de tot el dia d'un programa extens de jocs, en una proposta lúdica on participen més de 30 entitats vinculades amb els jocs tradicionals i la cultura popular.
El festival “Què t'hi jugues?” està organitzat per l'Associació Cultural XankikiPugui i la Cia La Gralla que després del gran èxit en l'edició passada, hem decidit repetir l'esdeveniment. Es vol oferir una gran mostra de jocs populars i tradicionals en un espai socialitzador com és el carrer i en el marc idoni de la Festa Major.
A partir de les 10 h i fins a les 19 h es farà la Fira de Jocs del Món, a càrrec d'entitats del sector que oferiran una gran varietat de jocs amb orígens ben diversos. Al matí l'Espai Central obrirà amb una activitat de jocs musicats que comptarà amb la participació dels animadors infantils Miqui Giménez i Oriol Canals, i al final qualsevol persona del públic podrà proposar i dinamitzar qualsevol joc relacionat amb la música, les cantarelles o el ritme. A l'Espai Central també s'hi faran exhibicions al llarg del dia, on es presentaran jocs a càrrec de col·lectius que treballen per donar-los a conèixer i recuperar-los. A continuació hi podrà jugar tothom que vulgui.
Al migdia s'oferirà un dinar per 6 € amb opció vegetariana i seguidament es podrà jugar al quinto. I a la tarda repetirà l'Olimpíada Popular adreçada a joves i adults a partir de 15 anys en equips de 4 a 6 persones. I a la nit, de 22 h a 1 h a l'Orfeó Martinenc, es realitzaran els Jocs de Taverna i el 2n Torneig de Morra.
Aquesta programació es complementa amb l'exposició Joc popular tradicional i educació, que podrà visitar-se a l'Orfeó Martinenc del 10 de novembre al 5 de desembre.
El mateix dia 10 a les 19 h inaugurarà l'exposició en Víctor Baroja, especialista en jocs tradicionals i membre de la Cia de Jocs L'Anònima. Podran concertar visites guiades escoles, instituts o qualsevol grup que ho demani. D'altra banda, l'organització tornarà a publicar un llibret didàctic amb informació dels jocs que es presenten al festival d’aquest any.
L'any passat vam comptar una assistència aproximada de 600 persones al Parc del Clot.
Per fer realitat el “Què t'hi jugues?” disposem de la col·laboració de diverses entitats i equipaments del barri del Clot, associacions vingudes d'arreu del territori, i fins i tot aquest any hi haurà presència italiana. També cal remarcar la participació de la Comissió de Festes del Clot - Camp de l'Arpa així com alguns comerços del barri que fan possible finançar el festival. I Alguns dels objectius que es marca l'organització són:
  • Difondre els jocs tradicionals i populars per conservar una part important del nostre patrimoni cultural.
  • Recuperar el carrer com a espai de joc on trobar-se veïns i veïnes de totes les edats i condicions.
  • Obrir espais de debat i reflexió entorn del joc i les seves dimensions socials, culturals o històriques.
https://www.facebook.com/festivaldejocs.quethijugues

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada