dijous, 4 d’octubre del 2012

Exposició: Jocs populars i tradicionals i educació

 
L’exposició Jocs populars i tradicionals i educació viatja de nou pel país. En aquesta ocasió es desplaça fins a la capital de l’Osona. La Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Vic acull de l’1 fins al 22 d’Octubre l’amplia mostra de jocs i joguines tradicionals exposades per la Cia. De Jocs l’Anònima conjuntament amb Collage. També s’hi poden observar els panells de l’exposició Joc a joc, de plaça a plaça, de l’associació cultural Lo Llaüt d’Ascó.
 

L’exposició Jocs populars i tradicionals i educació, pretén obrir un espai de diàleg i reflexió entre els objectes exposats i els visitants.
Objectes de joc utilitzats en espais de carrer, de lleure i d’escola que, en la majoria dels casos han estat construïts pels infants utilitzant materials que els hi ofereix l’entorn urbà i el medi natural, fent bon ús de les seves capacitats d’observació, d’imitació i de creativitat.
Els panells de l’exposició Joc a Joc, plaça a plaça, mostren el desenvolupament d’un projecte adreçat a nens i nenes de primària i primer nivell de secundària, que els permet realitzar unes jornades de joc pels carrers i places d’Ascó.
Tant de bo ambdues propostes serveixin per apropar els jocs tradicionals als espais de joc escolar i de lleures i els utilitzem essent conscients del seu gran valor educatiu.
Dilluns dia 8 d'octubre es farà unes visites guiades amb taula rodona posterior obertes a tothom. Comptarà amb la presència de:
  • Ivan Generó, membre de Quiràlia, companyia de Joc
  • Jacint Torrents, professor de la Universitat de Vic
  • Víctor Baroja, professor agregat de la Universitat de Vic i membre de la Cia. de Jocs l'Anònima
  • Moderada per Marta Pascual, antropòloga i membre de Collage
Les visites començaran al vestíbul de la Facultat de Ciències de l'educació al campus Miramarges a les 12 del migdia i a les 3'30 de la tarda.
L’exposició coincidirà amb la Primera Jornada Premis Baldiri Reixac 2012, que tindrà lloc a la Universitat el dissabte 20 d’octubre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada