diumenge, 24 de juny del 2012

Curs de jocs tradicionals a Tàrrega


La Companyia de Jocs l’Anònima ha presentat l'Escola Iocus acompanyada de les alcaldesses de Tàrrega i Anglesola, Rosa Maria Perelló i Rosa Maria Mora respectivament, i d'algunes entitats participants
Del 9 al 13 de juliol la Cia. de Jocs l’Anònima, amb el suport dels ajuntaments de Tàrrega i Anglesola, organitza IOCUS: Curs de jocs tradicionals. Aquesta iniciativa, que també es desenvoluparà de forma paral·lela al municipi urgellenc d’Anglesola, és una acció de la Companyia deJocs l’Anònima adreçada a pares, mares, educadors i persones majors de 18 anys interessades en la difusió dels jocs tradicionals. Els seus responsables han triat Tàrrega i Anglesola per la riquesa en jocs tradicionals que alberga aquest territori.
Descobrir els jocs tradicionals
Seran 40 hores de classe en què els participants tindran l’oportunitat de descobrir els jocs autòctons i de construir-ne amb les seves pròpies mans. Entre aquests figuren les bitlles, el bòlit, la fona o la baldufa. Les places són limitades i les activitats s'impartiran en places i carrers d'ambdues localitats, amb estada a l'Escola de Capacitació Agrària de Tàrrega. El curs és vàlid per a la obtenció del títol de Director de Lleure.
Els jocs de tota la vida
L’Escola d’Estiu de Jocs Tradicionals Iocus, que compta amb la col·laboració d'una desena d'entitats locals, reivindica el carrer com a espai de joc per a totes les edats. A més de les activitats lectives s'oferiran propostes lúdiques obertes al públic en general, com una mostra de jocs de tauler el dijous 12 de juliol, a les 10 de la nit, a la plaça de Sant Antoni. Val a dir que els alumnes participants també faran una visita al Museu de Joguets i Autòmats de Verdú.
La Botiga Juganera
Al mateix temps, la Companyia de Jocs l’Anònima té la intenció de crear a Tàrrega l’anomenada Botiga Juganera. O sigui, en botigues que siguin pas habitual d’infants es disposarà d’una maleta farcida de jocs tradicionals, els quals es podran fer servir i després dipositar de nou al seu lloc. L’Ajuntament de Tàrrega, que l’any 2005 edità el llibre Jocs populars tradicionals a la comarca de l’Urgell, ha aplaudit la iniciativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada