diumenge, 22 d’abril del 2012

Assetjats es presenta a Ascó


A les cinc i mitja de la tarda ha tingut lloc, a l'ajuntament d'Ascó, la presentació del joc de tauler ASSETJATS. Assalt al castell templer d'Ascó.


La presentació ha anat a càrrec dels mateixos autors. Josep M. Raduà ha raonat el motiu de l'edició, enguany, d'aquest joc justificant-ho en el fet que la temàtica tracta precisament dels esdeveniments succeïts al poble fa 700 anys amb els setges de Miravet i Ascó i l'abolició de l'orde del Temple. Tot seguit ha reflecionat sobre l'interès que des de sempre ha tingut l'associació cultural Lo Llaüt per a donar a conèixer el patrimoni històric i cultural d'Ascó i com és a través d'aquest tipus de joc com s'aconsegueix crear productes atractius de difusió i promoció.


Jaume Ferrús, l'autor de les il·lustracions ha fet un repàs al procés creatiu seguit i ha comentat anècdotes relacionades amb el disseny del tauler. A més ha anat explicant com i amb què s'ha anat inspirant per a dur-lo a terme.


Finalment hem explicat l'origen del joc assenyalant el "Llibre dels jocs" d'Alfons X com un dels reculls de jocs més important d'Europa i on es troben les primeres referències d'aquest tipus de joc. A continuació s'han mostrat imatges d'aquest tipus de joc de tauler i s'ha comentat la semblance que té amb altres jocs que trobem arreu dels països que poblen la Mediterrànea.


L'acte s'ha acabat amb un petit taller pràctic per aprendre a jugar a Assetjats, i on han participat grans i petits.

FITXA TÈCNICA:
ASSETJATS. ASSALT AL CASTELL TEMPLER D’ASCÓ
Idea, comentari històric i descripció del joc:
Biel Pubill i Soler
Josep M. Raduà i Serra
Il·lustració: Jaume Ferrús i Serra
Edició: Associació Cultural Lo Llaüt
Amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ascó
Impressió: Gràfiques del Matarranya, Calaceit
Tirada: 600 exemplars
Preu: 5 euros
Dipòsit legal: T-297-2012
Si esteu interessats en adquirir-lo us podeu posar en contacte amb Lo Llaüt.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada