dimecres, 1 de desembre del 2010

Un any més a la Fira de Tona

El passat diumenge vam participar, un cop més, a la Fira de la pesseta de Tona duent a terme un taller de construccció de joguines tradicionals i populars fetes amb materials de l'entorn domèstic i natural.
Enguany, penso, hi va haver molta més activitat que en altres edicions, en particular al llarg del matí en què van venir al nostre taller més de cinquanta nens i nenes que van construir nunuts, caça boles, indiaques, rebellugues d'aglà i gallines mòbils.
Pel què vam poder veure, la fira segueix amb la filosofia d'altres anys d'oferir productes creatius i imaginatius, poc convencionals, proposant tallers diversos on tothom hi té cabuda, i oferint la possibilitat als nous creadors de joguines de vendre les seves joguines.
Particularment destaco les carpes adreçades als jocs de tauler i el curiós "autos de xoc" que van agradar a petits i grans.
Un comentari a banda mereix la mostra del joc Toguz Kumalak, presentat per l'expert en jocs de tauler Víctor Bautista, que ens va introduir en el coneixement d'aquest joc tan practicat a l'Uzbekistan, i que ens va deixar maravillats per la senzillesa normativa i la dificultat en aconseguir ser un bon jugador.
Per fi destacar que a través del joc La corrida del ruquet, vam donar a conèixer la festa de Sant Antoni d'Ascó, declarada d'interès Nacional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada