diumenge, 21 de febrer del 2010

Jocs en la història

S'ha presentat el programa de les III Jornades Els jocs en la història que en aquesta edició se celebraran a Figueres, els dies 14 i 15 de maig.

Aquesta jornada és la tercera edició del programa Els jocs en la història, format per quatre jornades itinerants en les quals s’aborda l’estudi dels jocs tradicionals i que desembocarà en un congrés-cloenda final. Seguint la línia de l’edició anterior, la jornada presenta recerques i experiències fetes no sols als territoris de parla catalana, sinó en altres àrees d’Europa. Aquests són els àmbits temàtics a tractar:

Les societats a través del joc (2008)
Espais de jocs: patrimoni, turisme i festa (2009)
Cultura material i cultura immaterial del joc (2010)
Els jocs i la interculturalitat (2011)
Congrés: Els jocs en la història (2012)

Objectiu:

Fer un viatge al passat partint d’una realitat propera, com és el joc, ens permet fonamentar les bases de raonament del discurs històric. Per això ens interessa conèixer la cultura material i immaterial que ha generat el joc des de temps remots, les eines de què investigadors, centres d’estudi, museus i altres institucions disposen –en les seves col·leccions i les seves recerques realitzades- i que ens permeten acostar-nos al patrimoni lúdic en les seves vessants material i immaterial. Ens interessa aprendre a llegir i a desxifrar l’evolució d’aquest patrimoni material i immaterial al llarg de la història per tal d’entendre millor la nostra societat i utilitzar-lo com una eina preciosa que ens ajuda a relacionar-nos i conèixer la cultura dels altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada