diumenge, 20 d’octubre del 2024

Reunió del projecte GAMES PLUS: jocs tradicionals per aprendre a ensenyar a La Seu d’Urgell


Entre els dies 16 i 19 d'octubre La Seu d’Urgell (Lleida) ha reunit els representants del projecte GAMES PLUS: jocs tradicionals per aprendre a ensenyar. Les instal·lacions d'INEFC Pirineus han permès que les jornades es desenvolupessin perfectament.

El dijous 17 d'octubre la Dra. Sílvia Puigarnau, Directora d'INEFC Pirineus, va donar la benvinguda als membres del projecte: Associació Europea de Jocs i Esports Tradicionals -AEJeST-, Federação Portuguesa dos Jogos tradicionais -FPJT-, Hrvatski Savez Tradicijskih I Sportova - HSTIS-, Sveučilište o Splitu i Universitat Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC). Tot seguit es va presentar el projecte Games Plus als alumnes de 1r curs del Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, INEFC Pirineus.






Una de les activitats més interessants d'aquesta jornada va ser la trobada de jocs on van participar els alumnes de 3r d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) dels instituts de Flix (Flix, Catalunya, Espanya) i La Salle (La Seu d'Urgell) , Catalunya, Espanya). Els estudiants del Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport d'INEFC Pirineus van ser els encarregats d'explicar i dinamitzar els jocs de Beto (Portugal), Bèlit (Catalunya) i Pljočkanje (Croàcia). Durant aquest taller pràctic, els cent alumnes participants van poder practicar i valorar les característiques dels tres jocs.




Una altra de les activitats més interessants del programa va ser la presentació i demostració de la progressió pedagògica dels tres jocs per part de cadascun dels membres del projecte GAMES PLUS.




Finalment, durant les diferents reunions de treball, es va poder avançar en la concreció d'un manual pedagògic que es publicarà properament, així com en l'organització de la propera trobada. Enhorabona per la bona organització per part d'INEFC Pirineus i per la feina feta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada