diumenge, 13 d’octubre del 2024

El joc de l'oca dels càtars

El joc de l'oca dels càtars és un excel·lent exemple per a introduir-nos en aquest episodi de la història a través del joc. El tauler, il·lustrat per Jordi Bibia Balada, de l'editorial Septimània, és una bona excusa per a introduir-nos el món càtar. 




dissabte, 12 d’octubre del 2024

Quina canya! Joguinetes a la Xarxa de Biblioteques de Catalunya


No teniu encara el vostre llibre Quina canya! Joguinetes? No us preocupeu. El poder consultar a través de la Xarxa de Biblioteques de Catalunya. A la imatge veieu el que té en dipòsit la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa.

 

dissabte, 5 d’octubre del 2024

Quina canya! a Margalef de Montsant


El diumenge 29 de setembre la petita població de Margalef de Montsant va xalar d'allò més amb el taller de construcció de joguines de canya que vam dur a terme: nunuts, nines, anells, trompitxols... Una mica de tot!







divendres, 4 d’octubre del 2024

LES VEUS DE L'ARXIU, amb Biel Pubill, especialista en jocs tradicionals i festivitats populars


Ahir, dijous 3 d’octubre, es va emetre l'onzè programa de 'Les Veus de l'Arxiu', l'espai mensual de l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre (ACRE) a Ràdio Móra d'Ebre (Cadena Ser), en el qual Biel Pubill ens va parlar del potencial de la col·lecció de programes de festes de l'ACRE per aprofundir en algunes de les temàtiques sobre les quals ha fet recerca, com ara els jocs tradicionals i les festivitats populars.
Gerard Mercadé, director de l'ACRE, a arrel de l'actualització dels instruments de descripció d'aquesta col·lecció, va explicar als oients el seu abast i contingut i va remarcar el seu potencial informatiu.
Podeu recuperar el programa a través del següent enllaç:
https://www.radiomoradebre.cat/wp/2024/10/03/les-veus-de-larxiu-amb-gerard-mercade-i-biel-pubill/

dimarts, 1 d’octubre del 2024

Taller de construcció de joguines de canya a la Festa dels Lligallos

El 28 de setembre vam participar a la festa Lligallos: camins de bèsties i d'humans, celebrat a Poble Nou del Delta. Una festa que té un programa d'actes ple d'activitats durant tot el cap de setmana i on l'artesania i la cultura popular i tradicional en són protagonistes.









Nunuts, anells i altres joguinetes es van poder al nostre taller.