dijous, 27 d’octubre del 2022

Exposició JOGUETS I ESCRIPTORS. 40 anys del Museu del Joguet de Catalunya

El Museu del Joguet de Catalunya/Figueres es complau a convidar-vos a la inauguració de l'exposició JOGUETS I ESCRIPTORS 40 anys del Museu del Joguet de Catalunya

L'acte tindrà lloc el proper dissabte 5 de novembre a les 12 h.
Intervindran Josep Maria Joan Rosa, director del Museu del Joguet de Catalunya, Ferran Burguillos Martínez, gerent de Biblioteques de Barcelona, Izaskun Arretxe Irigoien, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Jordi Masquef Creus, diputat en representació de la Diputació de Girona i clourà l'acte Julià Guillamon, comissari de l'exposició.

Joguets i escriptors s’inscriu en el marc de les commemoracions dels 40 anys del Museu del Joguet de Catalunya. L’exposició, comissariada per Julià Guillamon, estableix un joc de correspondències fascinant, ple de sensibilitat, entre textos literaris i joguets, en la que s’exhibeixen joguets de la col·lecció del Museu combinats amb textos d’autors i autores catalans clàssics com Maria Mercè Marçal, Joan Perucho, Eugeni d’Ors, Joan Brossa, Rosa Maria Arquimbau, Josep Palau i Fabre, Montserrat Roig, Lluís Permanyer, Víctor Català, Pere Calders, Joan Fuster, Robert Saladrigas, Francesc Trabal, Jaume Melendres, Maurici Serrahima i Maria Aurèlia Capmany.

Les exposicions van acompanyades d’un llibre-catàleg amb edició a cura de Julià Guillamon, que ha efectuat la selecció de textos i dels jocs i joguets dels fons del Museu, amb fotografies de Ramiro Elena i disseny d’Àngel Uzquiano. El llibre neix de la col·laboració́ entre Biblioteques de Barcelona, Publicacions de l'Ajuntament de Barcelona, la Institució́ de les Lletres Catalanes, la Diputació de Girona i el Museu del Joguet de Catalunya.
Aquesta exposició es celebra simultàniament amb una altra de complementària, que amb el mateix nom, es presenta a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona i que mostra altres fragments literaris i imatges de jocs i joguets de grans dimensions dels fons del Museu del Joguet fotografiats per Ramiro Elena.

Barcelona: 

  • L’exposició Joguets i Escriptors romandrà oberta a la Biblioteca Jaume Fuster del barri de Gràcia de Barcelona del dijous 20 d’octubre al 15 de gener de 2023.

  • La presentació del llibre-catàleg Joguets i Escriptors tindrà lloc el dijous 24 de novembre a les 19 h a la Biblioteca Jaume Fuster.

Figueres:

  • L’exposició Joguets i Escriptors romandrà oberta a la Sala Oberta del Museu del Joguet de Catalunya del 5 de novembre al 7 de gener de 2023

  • La presentació del llibre-catàleg Joguets i Escriptors tindrà lloc el dijous 1 de desembre a les 19 h a la Sala Brossa-Frègoli del Museu del Joguet de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada