dijous, 2 de setembre del 2021

Restriccions a la Xina a l'ús dels videojocs

Interessants aquestes dues notícies del diari ARA, que es complementen, i que fan referència a l'abús en l'ús dels videojocs:

TOC DE QUEDA ALS NENS XINESOS: PROHIBIT JUGAR A VIDEOJOCS A LA NIT

El govern xinès aplicarà mesures per restringir el temps i els diners que es destinen a jugar amb mòbils i ordinadors, pel risc d'addicció

ARA 08/11/2019

El govern xinès ha decidit imposar un toc de queda als menors de 18 anys perquè no puguin jugar a videojocs entre les 10 de la nit i les 8 de matí. És una de les mesures per restringir el temps i els diners que els adolescents dediquen a jugar amb ordinadors i mòbils, una afició que preocupa les autoritats xineses pel risc d'addicció i problemes de salut, com ara la pèrdua de visió. A més, s'aplicarà un límit d'una hora i mitja de consum els dies feiners i de tres hores els festius i vacances. També es limiten els diners que es poden destinar als videojocs. Entre els 8 i els 16 anys, no es poden sobrepassar els 200 iuans mensuals (25 euros) i entre els 16 i els 18 anys es poden gastar fins a 400 iuans mensuals (50 euros).

Identificació personalitzada

Per portar a la pràctica aquestes mesures, caldrà un sistema d'identificació personalitzat. De fet, el principal operador de videojocs xinès i del món, la plataforma Tencent, ja aplicava algunes restriccions, responent a la pressió de pares i governs. Tencent és propietària, entre d'altres, del popular joc "Fortnite”.

 

TRES HORES A LA SETMANA: LA XINA LIMITA ENCARA MÉS L'ACCÉS DELS MENORS ALS VIDEOJOCS 

Fa anys que Pequín vol reduir l'estona que els menors d'edat estan connectats als jocs online davant l'augment de les addiccions a aquesta activitat 

ARA 30/08/2021

La Xina continua la guerra contra els videojocs en línia davant l'augment de les addiccions a aquesta activitat entre els joves. En una decisió que fa encara més estricte l'horari per jugar en línia, les autoritats xineses limitaran a tres hores setmanals l'accés dels menors d'edat als videojocs d'internet. L'objectiu és "protegir de forma efectiva la salut mental i física" i el "creixement sa" dels menors d'edat, una tasca en què el govern reclama la participació "activa" de famílies, escoles i altres actors socials.Les companyies proveïdores obriran l'accés dels jocs en línia als infants entre les vuit i les nou del vespre divendres, dissabte i diumenge. Fora d'aquest horari, els menors no poden jugar, però quan hi hagi festes nacionals, el temps s'incrementarà una hora. 

En un comunicat recollit per l'agència Xinhua, l'Administració Nacional de Premsa i Publicacions, l'òrgan que regula les publicacions impreses i digitals, prohibeix que les companyies de videojocs ofereixin aquest servei "en qualsevol forma durant altres horaris" i estableix que s'ha d'impedir l'accés als usuaris que no s'hagin registrat verificant la identitat real.

Un pas més en les restriccions als videojocs

Fa anys que Pequín té els jocs a internet al punt de mira. La mesura va en la línia de la campanya que el govern xinès duu a terme per reduir l'estona que els menors d'edat estan connectats a videojocs en línia. A principis de mes, les companyies del sector es van desplomar a la borsa després que un mitjà oficial els qualifiqués d'"opi espiritual" i "droga electrònica". Encara no fa dos anys, el govern xinès va imposar un toc de queda per al joc en línia. Des del novembre de 2019, només es pot jugar entre les 8 del matí i les 10 de la nit, un màxim d'una hora i mitja els dies de cada dia i de tres hores els caps de setmana. Quan s'incompleix alguna d'aquestes mesures, el joc acaba automàticament.

Durant els primers anys del segle XXI i fins al 2014, la importació de videoconsoles va estar prohibida al país per la suposada "influència negativa" que exercia en els joves. 

Des del juny de 2018, l'OMS reconeix l'addicció als videojocs com una malaltia mental. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada