diumenge, 25 d’octubre del 2020

Fent joguines amb elements de la natura

 
L'alumnat de 1r d'ESO de l'Institut de Flix ens fa arribar aquesta petita fitxa de com construir un nunut. La fitxa l'han tret del llibre Quina canya! Joguinetes.
El taller l'han fet en el transcurs d'una sortida que ha combinat senderisme i navegació fluvial per l'Ebre baixant amb la barca Lo Roget, des d'Ascó fins a l'embarcador de Vinebre.

Material:

  • Llima
  • Canya
  • Paper de ceba
  • Goma elàstica petita

Descripció de la construcció:

  1. Tallem una canya d'uns 20 cm que tingui forat a dalt i a baix, com si fos un canut.
  2. A uns 3 dits d'un extrem fem un forat amb la llima.
  3. Després tallem un tros de paper de ceba i el posem a l'extrem que tenim més aprop del forat del mig, i el lliguem amb la goma elàstica.

Descripció com s'utilitza:

Poses el nunut en horitzontal i pel forat que hem fet hem de taral·lejar qualsevol cançó -ull! no s'ha de bufar!-. Per començar és més fàcil dir "tururú" i de seguida es fa el so característic del nunut.

 

 https://youtu.be/WViMfFT_1T0 
 
Aquesta fitxa forma part d'un recull molt més ampli de joguines fetes amb elements de l'entorn natural i domèstic, i emmarcat dins del projecte Museu virtual de joguines (brinquedos), que duen a terme l'institut de Flix amb l'Agrupamento d'Escoles de Lousa (Portugal). Podeu anar seguint aquest projecte en aquest enllaç:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada