dimarts, 5 de febrer del 2019

Exposició de joguines a Ca Don Joan de Vinebre


El novembre de 2018 se reobria, a Vinebre, la planta noble de la Ca Don Joan. Amb aquesta rehabilitació el casalici prenia una nova embranzida i es convertia en punt de referència per a conèixer com eren les cases pairals de la Ribera d'Ebre, i intuir el luxe i les facilitats que disposaven els senyors i grans propietaris d'aquestes terres fins a mitjans de segle passat.
Amb aquesta obertura la casa esdevé un lloc idoni per a fer presentacions de llibres, conferències, tallers, exposicions... És així com la planta d'entrada acull, per unes setmanes, una senzilla però nostàlgica i entranyable exposició de jocs i joguines del segle passat cedides pels vinebrans per a l'ocasió.
Entre les joguines hi trobem peces artesanes com la matraca i els carraus que veiem a la imatge inferior, fetes per un antic fuster de la població, i d'altres d'origen divers com ara petits pitxells de terrissa junt amb un siurell mallorquí.
D'entre aquestes joguinetes artesanes destaca la barqueta d'escorça de pi i, a primer pla i centrada, una fantàstica i curiosa joguina de terrissa que representa un bou que, amb ajud d'un cordillet, permet el moviment al cap. 
Encara esteu a temps de visitar l'exposició i, sobretot, la casa de Ca don Joan. Sens dubte, un petit tresor de la Ribera d'Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada