divendres, 25 de maig de 2018

XIVè TRADIJOC de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta

El dijous 24 va tenir lloc una nova edició del Tradijoc (trobada d'alumnat de 1r d'ESO dels instituts de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta). En total vam ser 239 alumnes dels següents centres educatiu: Institut de Flix, Institut Julio Antonio de Móra d'Ebre, Escola Santa Teresa de Móra d'Ebre, Institut Terra Alta de Gandesa, Institut escola 3 d'abril de Móra la Nova, Centre d'educació especial Jeroni de Moragas de Móra d'Ebre i l'Institut escola Mare de Déu del Portal de Batea que enguany ha estat qui ha acollit la trobada.
A banda d'aquests alumnes enguany, excepcionalment, van participar també 11 alumnes d'una escola de primària d'Itàlia i 14 més de Romania en el marc d'un projecte ERASMUS + que duen a terme amb l'esmentat centre de Batea.
Per a fer possible la bona organització de tots els jocs i zones de joc es va comptar amb la col·laboració i ajut de l'alumnat de 2n, 3r i 4t d'ESO de Batea que van fer de monitors dinamitzadors dels jocs proposats. En total, doncs, comptant alumnat i professorat vam ser més de 360 les persones que vam gaudir d'una jornada de jocs tradicionals pels carrers, places i entorns naturals de Batea.
Tot seguit podreu veure una seqüència de fotografies que il·lustren els jocs practicats. Comencem per les birles:
El mocador:
Curses amb els peus lligats i altres variacions!
Petanca:
Les tres canyes:
Flèndit de patacons:
Cursa de pedres o del cabàs:
Cursa de l'ou:
El rellotge:
Moros i cristians:
Curses de sacs:
La corretja:
Cementiri:
Circuit de xapes:
Futbol xapes:
Els quatre cantons:
Curses de cèrcols:
Saltar a corda:
Rebellugues:
Els patacs:
En aquest vídeo realitzat pels companys del CRP de la Terra Alta teniu un bon resum del què ha estat el TRADIJOC 2018!!!

A més, enguany, coincidint amb el projecte ERASMUS que du a terme l'Institut escola de Batea l'associació cultural Lo Llaüt d'Ascó, comptant amb la col·laboració del CERE així com del fons de l'esmentat ERASMUS ha editat el llibre TRADIJOC: El bagul dels jocs tradicionals/ The chest of tradigames, que recull la totalitat de jocs proposats en la trobada d'enguany.
https://drive.google.com/file/d/10gEWoHpOagfCVNwdAHFJWW7pVrT2Liio/view?usp=sharing

Trobareu més informació sobre el TRADIJOC 2018 en aquests enllaços:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada