dimarts, 7 d’octubre del 2014

Zuiderzeemuseum a Enkhuizen, un museu de jocs i diversió a l'aire lliure


El Zuiderzeemuseum, a Enkhuizen (Holanda), es troba entre les 10 atraccions més ben valorades d'aquest país, i no és per menys. Realment, visitar el Zuider és recular en el temps i viure com era una població holandesa a principis de segle passat.
S'hi pot accedir en vaixell o bé a peu, creuant la petita i bonica ciutat d'Enkhuizen. Un cop entres al museu, a l'aire lliure, l'ambientació et transporta immediatament a un altre temps. Pots desplaçar-te lliurament per l'espai visitant el poble pesquer i el poble d'interior, veure les petites indústries que es derivaven de l'activitat marítima de la zona, com ara la de la calç i, evidentment també, la de la pesca, amb les zones per assecar peix i també les barraques per a fumar-los.
 
Els molins, els canals, les encluses, l'església, els estables per les vaques i les ovelles, l'escola, el ferrer, el fuster, el boter, el torner, el barber, els petits comerços, la bugaderia... i tot envoltat de persones que donen vida a les feines d'abans, com la mateixa bugadera o l'artesà que confecciona respalls i graneres.
 


I això no és tot, nens i adults poden esdevenir protagonistes d'aquesta performance museística tot jugant amb jocs d'abans, vestint-se com autèntics holandesos de principis de segle passat, construint barcos a partir de solcs, fumant peix que després es podran menjar... i un llarg etcetera d'activitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada