dijous, 7 de novembre del 2013

Museo de jocs tradicionals d'Aranda


L'associació cultural La Tanguilla, d'Aranda de Duero, finalment disposa d'un espai museïtzat on mostrar les seves joguines i jocs tradicionals i populars. L'espai es troba a la Plaza Mayor, 13, al costat de l'oficina de turisme i amb més de 200 metres quadrats presenta un variat nombre d'objectes i joguines de la regió.
L'exposició està molt ben presentada. Es nota que està feta amb sensibilitat i amb molta estima, i que els amics de La Tanguilla hi han dedicat temps a planificar-la.



Sols arribar ens topem amb 2 grans reproduccions de quadres de Goya on es veuen uns nens jogants a diferents jocs populars. En pujar les escales, al primer pis, a mà dreta veiem reproduïda una escola d'aquells anys cinquanta del segle passat. A partir d'aquí comença el nostre itinerari recuperant joguines del record i trobant objectes i implements que han servit per a jugar generacions i generacions de nens i adults.
El meu consell és que si teniu ocasió d'escapar-vos a la zona de Burgos no deixeu d'anar a veure el museu de jocs tradicionals d'Aranda. Després podeu continuar la visita de la ciutat i, sobretot, dels subterranis de la ciutat on descobrireu un món impensable de galeries i bodegues!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada