dijous, 26 de setembre del 2013

Apareix un nou número de la revista MÓN AUALÉ


Nens jugant a Gonklak o Main Ikan a la carretera de Bajawa, a Flores -Indonèsia-
Acaba d'aparèixer el número 7 de Món aualé (juliol-setembre 2013), revista especialitzada en els jocs de mancala, al capdavant de la qual hi ha l’amic i gran coneixedor del tema, Jordi Climent. En aquest monogràfic i podeu trobar: 

·  Entrevista amb Ivana Vojt, comissària i autora del catàleg de la premiada exposició Mankala, misaona igra (Mancala, joc de pensament) del Museu d’Art Africà de Belgrad, a Sèrbia.
·  Mostrem la primera part d’una breu cronologia de les publicacions de monografies, articles, estudis de camp o fets rellevants sobre la recerca en els jocs mancala. Aquesta primera part inclou referències dels segles XVII al XIX. 
·  Un extens article sobre els Jocs mancala al continent americà.  Parlem dels jocs mancala americans (alguns, tot i que van ser documentats ja fa segles, han desaparegut; altres es segueixen jugant avui en dia o s’han jugat almenys fins a finals del segle XIX o inicis del segle XX; també hi ha jocs que s’han reintroduït o han aparegut a partir del segle XX com a resultat de projectes comercials, sobretot als EUA). 
·  Parlem dels jocs mancala a l'Escola d'Estiu iocus 2013. El passat 4 de juliol de 2013 l’editor de Món aualé va presentar una experiència de bones pràctiques lúdiques en l’àmbit escolar en el marc de la iocus, organitzada per la Cia. de Jocs l’Anònima Associació cultural.
·  Ensenyem a jugar al Maide, jugat en taulers de quatre files de dotze forats, excavats a terra, pels karo a prop de Murulle, un poblat al sud d'Etiòpia que voreja el riu Omo.
·  I també trobar les seccions habituals del Racó del col·leccionista i la setena part del Glossari, on s'explica la diferència entre "acumular" i "retenir" les peces de joc durant una partida.

Podeu consultar-la fàcilment a: http://issuu.com/jordicliment/docs/monauale07

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada