diumenge, 26 de maig del 2013

IX TRADIJOC, trobada de jocs tradicionals de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta


Avui ha tingut lloc la novena edició de TRADIJOC, la trobada de jocs tradicionals dels alumnes que cursen 1r d'ESO dels centres de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta. En total han estat 220 nois i noies procedents de tots els pobles d'ambdues comarques, acompanyats de 22 professors i guiats per 25 joves monitors/dinamitzadors de l'institut de Flix.



El programa s'ha iniciat puntualment a les 9:30 i ha continuat fins a les 14.15. Durant aquest espai de temps els joves, en grups de 15 o 16, han pogut practicar més de 25 jocs tradicionals de les nostres contrades. Els jocs estaven repartits en tres zones: el nucli urbà de Flix, el passeig de l'Ebre i la zona dels Xops, a l'altre costat del riu.

La jornada ha estat molt ben valorada per tots els assistents i hem pogut constatar, un cop més, que a través dels jocs ens acostem als altres, ens donem a conèixer i aprenem a relacionar-nos.

Els centres que enguany han participat al Tradijoc han estat: l'institut escola de Batea, el Centre Jeroni de Moragas, l'institut Julio Antonio de Móra d'Ebre i l'escola Santa Teresa d'aquesta localitat, l'institut de Gandesa i l'institut de Flix.
Cal agrair també la col·laboració que hem rebut del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, l'associació cultural Lo Llaüt d'Ascó, l'associació Europea de Jocs i Esports Tradicionals (JUGAJE), el Consell Esportiu de la Ribera d'Ebre i l'Ajuntament de Flix a través de les seves regidories.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada