dimarts, 23 d’abril del 2013

Assalt al Castell de Xivert


El passat divendres 19 d'abril es va presentar a Alcalà de Xivert el joc de tauler Assalt al Castell de Xivert, editat per l'Associació d'Amics de Mainhardt. El joc és una adaptació d’Assetjats, assalt al castell templer d’Ascó, que van idear Josep M. Raduà i Biel Pubill i que fou editat l’any passat per l’associació cultural Lo Llaüt, d’Ascó.
Aquesta iniciativa dels amics de Mainhardt és fruit del congrés Jocs en la Història que es va celebrar el maig de 2012 a Móra la Nova i Ascó. L’intercanvi de comunicacions i experiències d’ambdues entitats, el marc d’aquell congrés, ha permès ara la creació d’aquest nou joc de tauler.
L’adaptació del joc al castell de Xivert es pot contextualitzar, com llegim a la contraportada del tauler, al llarg de diferents etapes històriques. Des de sempre, el castell ha resultat una zona estratègica especialment valuosa, des d’on es divisaven totes les terres del voltant. El castell, amb un exèrcit reduït, podia fer-se fort i esdevenir un bastió inexpugnable.  

Fitxa tècnica: Assalt al castell de Xivert
Idea, comentaria històric i descripció del joc: Biel Pubill i Josep M. Raduà
Adaptació del joc: Associació d’Amics de Mainhardt
Edita: Associació d’Amics de Mainhardt
Il·lustració: Melani Lleonart Garcia
Impremta: Jordi Dassoy Editor, Sant Carles de la Ràpita
Tirada: 700 exemplars
Dipòsit legal: T-369-2013
Preu: 5 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada