dissabte, 9 de febrer del 2013

Jocs de tauler identificats amb codis QR

 
Combinar tradició i modernitat ens permet, d’una banda, conèixer la història i reflexionar sobre la nostra cultura i d’altra, veure i valorar les aplicacions que la tecnologia ofereix per avançar i ajudar a comprendre millor la nostra societat. Això és el que han fet a l’institut de Flix, en un petit projecte, treballant conjuntament les àrees d’educació física i de tecnologia.
El resultat ha estat una exposició a la biblioteca del centre on es mostren alguns dels jocs de tauler que estan fent els alumnes del crèdit de Jocs del Món. La particularitat de la mostra és que cadascun dels jocs va acompanyat d'un codi QR que han preparat els alumnes de 4t a les classes de tecnologia.
 
 
Al crèdit de Jocs d’arreu del món (2n ESO) presentem jocs de tauler de diferents indrets del planeta. L’alumnat construeix els seus propis taulers de joc, emprant materials diversos. En aquesta activitat es pretén mostrar la gran diversitat cultural que hi ha al món.
Al llarg del crèdit l’alumnat aprèn que, malgrat que l'origen dels jocs és divers, sovint es juga de formes semblants en llocs molt allunyats geogràficament. L’únic que canvia és el nom, els materials, algunes normes... És així com coneix noves formes de jugar, essent receptiu a escoltar les explicacions d’alumnes que, procedents d'altres indrets i cultures, expliquen aquells jocs dels seus països d’origen.
L’objectiu és que s’adonin que els jocs no són patrimoni de ningú, i que en el joc el protagonista és el jugador, procedeixi d’on procedeixi. Comprendre aquesta idea comporta l'acceptació, el respecte i la tolerància a la pluralitat cultural. Aquests són valors que avui, més que mai, hem de potenciar.


Els codis QR (Quick Response Code) són un sistema d’emmagatzematge d’informació basat en una matriu de punts.
Informació detallada, targetes de presentació, adreces URL, són cada vegada aplicacions més comunes d’aquest sistema de codificació en les revistes i anuncis... Els codis QR es poden llegir des d’smartphone o tablet mitjançant apps específiques i gratuïtes.
Els alumnes de 4t d’ESO de tecnologia han generat un codi QR per a cada joc, que té codificat una informació concreta.
Podreu trobar més informació sobre els jocs de tauler fets a l'institut de Flix en aquest enllaç


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada