diumenge, 13 de gener del 2013

El Museu dels Joguets de Dènia


El Museu del Joguet de Dènia ocupa l’antiga estació de tren de la localitat, al carrer Cavallers, 1. Com diríem, es tracta d’un museu petit però eixerit! Totes les joguines exposades en les dues plantes van ser fetes artesanalment o bé a les nombroses petites indústries de joguets que la població va tenir al llarg del segle passat i, també, d’algunes de les rodalies i zones properes com Ibi.
 

És un museu, com dic, senzill si es vol, però té aquella gràcia i aquell encant de les exposicions fetes amb ganes, amb interès i sobretot amb molt d’estima. Es nota en la col·locació de les peces, la distribució dels espais i, particularment, pel fet que moltíssimes d’aquestes són donacions o cessions de particulars que, d’aquesta manera, són conscients que aquelles joguines tornen a prendre vida.
 

El Museu va editar un llibre, el 2009, titulat Els joguets de Dénia. Un segle d’activitat industrial, de la mà de M. Teresa Carrió i M. Roser Cabrera, i fou editat per la Universitat de València –avui costa de trobar fins i tot a la població-.
Per a més informació: Tel. 96 642 02 60

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada