diumenge, 22 d’agost del 2010

FESTCAT 2010 (III)

De Catalunya al món. Experiències educatives amb els jocs
Es pot parlar de jocs exclusius d’un indret, d’un poble o d’un país? O potser és més correcte parlar dels jocs en diferents èpoques o societats? I encara, davant de dos jocs semblants, podem dir que un és una variant de l’altre? Les respostes a aquestes preguntes i altres dubtes les vam tenir de mà de Josep M. Móra, que va exposar diferents experiències educatives centrades en treballar aspectes interculturals a partir dels jocs.
Entre aquestes experiències va destacar la presentació de la carpeta de jocs "Una comarca de museu" que conté jocs de tauler i informació relacionada amb 8 museus de l'Alt Emporda, amb l'objectiu d'apropar-se a aquests equipaments. Els museus són: Museu del joguet de Catalunya, a Figueres, el Museu de l'Empordà, l'Ecomuseu Farinera, el Museu Memorial de l'Exili, el Museu d'Arqueologia de Catalunya a Empúries, el Museu de la Tècnica de l'Emporda, l'Espai Cultural La Ciutadella i el Museu de l'anxova i de la sal.
L'altra experiència fou la maleta "De l'hort a casa", maleta pedagògica per a l'Educació Primària i l'ESO. Aquesta maleta ens introdueix a l'agricultura ecològica a través de diferents jocs.
Podeu sol·licitar informació sobre aquests tallers i recursos als centres de recursos de referència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada