Pàgines

dilluns, 11 de novembre del 2024

Jocs de tota mena a la trobada de la ZER Ebre


El divendres 8 l'escola Sant Agustí de
Riba-roja d'Ebre va acollir la trobada de la ZER Ebre. Vaig tenir la sort d'organitzar un matí de jocs de tota mena per a la canalla. Molt bon ambient i molta xalera!







dissabte, 9 de novembre del 2024

Cabanes al llac de Calvet

Infinitat de cabanes fetes amb troncs d'arbres pels voltants del llac de Calvet





divendres, 8 de novembre del 2024

Els murals de la Casa Muley Afid

Els frisos de la torre Muley, situada al passeig de la Bonanova de Barcelona, ​​són còpies de dibuixos de Joan Junceda. Així es comença l'article de Josep Playà a la Vanguardia digital de 03/12/2014. A l'article llegim:
Així de segur es mostrava aquest dimarts l'il·lustrador Jaume Bosch Martínez després d'examinar amb detall les fotografies dels frescos que decoren una de les sales del consolat de Mèxic a Barcelona, ​​en un edifici construït per Josep Puig i Cadafalch el 1914. Bosch és un veterà col·leccionista d'obres de Junceda i potser per això no li va costar gaire identificar l'origen d'aquestes pintures misterioses quan va llegir el reportatge de dilluns passat a La Vanguardia: Qui va pintar els frisos de la torre Muley? 


L'única cosa que el va despistar és que l'autor d'aquestes pintures va copiar elements i personatges procedents de diversos dibuixos de Junceda i els va unir per convertir-los en vinyetes amb història pròpia. En un primer rastreig, Jaume Bosch va localitzar fins a 15 dibuixos de Junceda que van ser reproduïts, gairebé calcats, en aquests frisos, encara que se'ls va afegir color i lleus canvis en alguns casos. Els dibuixos de Joan Junceda (Barcelona, ​​1981 - Blanes, 1948) van ser publicats a la revista Patufet, entre els anys 1920 i 1925, quan la revista encara es publicava en blanc i negre. Aquestes dates confirmen la impressió de diferents experts consultats, en el sentit que són unes pintures realitzades amb posterioritat a la construcció de l'edifici per Puig i Cadafalch.


Podeu llegir tot l'article en aquest enllaç de la Vanguardia

dimarts, 5 de novembre del 2024

Jocs d'època clàssica al jaciment arqueològic d'Empúries


Del 29 al 31 d'octubre l'alumnat de 1r d'ESO de l'institut de Flix ha fet una estada a l'alberg de l'Escala on, amb la coordinació del CdA d'Empúries, ha pogut treballar diferents aspectes de natura, geografia, història de la zona. La particularitat ha estat que un dels principals eixos conductors de les activitats, en particular les relacionades amb la història, ha estat el joc. 




A través de la pràctica dels jocs de l'època grega i romana l'alumnat s'ha introduït en el coneixement de l'urbanisme de la polis grega i la ciutat romana d'Empúries.




Es tracta d'una activitat fora del normal atès que han pogut practicar els jocs de fa més de 2.000 anys dins del jaciment arqueològic d'Empúries, la qual cosa permet introduir-se més en aquells escenaris i gaudir com suposadament ho haurien pogut fer els joves d'aquella època.