dijous, 20 d’abril del 2017

El joc de la trisella a la II Trobada de Jocs Tradicionals de Reus

La Plaça del Castell de Reus va ser l'escenari reservat per a presentar el joc de la trisella dins de la II Trobada de Jocs Tradicionals celebrada a la capital del Baix Camp el passat 25 de març.


La modalitat d’aquest joc és la següent:
A aposta: Cada jugador deixa una quantitat determinada dins d’un dels nou forats de la trisella. Des d’una distància d’un parell de metres, i per ordre, cadascú ha d’intentar fer entrar una moneda dins del forat de l’aposta del contrari. En el moment que algú ho aconsegueix es queda amb totes les monedes jugades damunt el tauler –per això aconsellem jugar amb monedes de 5 cèntims!!!-.
La dinàmica del joc, en la qual a banda de l’habilitat hi intervé també l’atzar, fa que a voltes una moneda vagi a parar en un forat buit. En aquest cas qui l’ha llençada torna a tirar.
 També pot donar-se el cas que la moneda vagi a parar en el forat on el jugador ha deixat la pròpia aposta. En aquest cas es queda l’aposta i, si és el cas que hi ha monedes en altres forats, també se les queda. El joc però continua, tornant a tirar i intentant fer entrar la moneda a l’aposta del contrari. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada